IDC-softwarehouse oznamuje, že přechází majetkově do rukou vlastníka datových center MasterDC.

V rámci dokončené akvizice posiluje MasterDC svou stávající nabídku managed řešení o služby outsourcingu, v nichž právě IDC-softwarehouse exceluje.

Obě společnosti budou zpočátku vystupovat samostatně. Ve svých aktivitách směrem k zákazníkům využijí vzájemné synergie. „Díky spojení s MasterDC se IDC-softwarehouse stává součástí silného hráče na hostingovém trhu, což umožní náš další rozvoj,“ říká Karel Diviš, zakladatel IDC-softwarehouse.

Přední český datacentrový provider se tímto krokem dostává přímo k zákazníkům. „K pokrytí IT potřeb firem od A do Z nám chyběl poslední dílek. Portfolio IDC-softwarehouse je logickým doplněním portfolia managed a bezpečnostních služeb MasterDC. Vzájemná integrace znalostí obou týmů bude mít pozitivní dopad na všechny zákazníky, kteří mohou těžit z větší šíře poskytovaných služeb,“ komentuje akvizici Filip Špaček, provozní ředitel MasterDC.

Důraz na managed services

Akvizice s potenciálem rozčeřit vody českého trhu ICT s sebou nese i další aspekt. MasterDC díky ní rozšiřuje tým své expertní podpory pečující o managed services. Ta se dennodenně podílí na návrhu a správě rozsáhlých IT projektů, ať už běží z datacenter MasterDC, on-premises u zákazníků či z nadnárodních cloudů.

Ve vedení IDC-softwarehouse zůstává po akvizici dosavadní spolumajitel a technický ředitel Ondřej Pešta, který se bude podílet i na strategickém směřování. Zakladatel Diviš bude působit v roli obchodního ředitele obou společností.